
 

 

Opinion No. 54-6066  

December 29, 1954  

BY: RICHARD H. ROBINSON, Attorney General  

TO: Mr. Robert D. Castner State Auditor Santa Fe, New Mexico  

{*542} In your letter dated December 21, 1954, you refer to Section 4, Chapter 124, 
Laws of 1953, which is Section 5-5-27 of the 1953 Compilation, and inquire whether 
upon ceasing to be a judge under the Judges' Retirement Act, such person is entitled to 
receive all of the contributions made prior to the effective date of the 1953 Act in view of 
the fact that said section reduced the amount to 80% of the accumulative contribution.  

If a judge serves after the effective date of the 1953 Act and participates in the 
Retirement Plan, he does so with the full knowledge that only 80% of his total 
accumulative contribution may be paid him or his beneficiary in case of his death. This 
is true regardless of the amount of contributions previously paid in to the fund under the 
previous Act.  

By: C. C. McCulloh  

Assist. Attorney General  


