
 

 

Opinion No. 13-1131  

November 3, 1913  

BY: H. S. CLANCY, Assistant Attorney General  

TO: Mr. Charles N. Payne, Albuquerque, N. M.  

ROAD TAX.  

The fact that a man has been honorably discharged from the Army of the U. S. does not 
exempt him from payment of road tax.  

OPINION  

{*313} I am in receipt of your letter of the 1st inst., in which you inquire whether a man, 
honorably discharged from the army of the United States, is liable for the payment of a 
road tax in New Mexico.  

Our statute requires that every able-bodied man between the ages of twenty-one and 
sixty years shall annually pay a road tax of $ 3.00, or in lieu of such payment shall work 
on the public roads three days. The fact that a soldier has been honorably discharged 
from the service does not exempt him from the payment of this tax, provided, of course, 
that he is an able-bodied man.  


