
 

 

Opinion No. 14-1202  

April 24, 1914  

BY: IRA L. GRIMSHAW, Assistant Attorney General  

TO: R. S. Tipton, Esq., County School Superintendent, Alamogordo, New Mexico.  

SCHOOLS.  

County superintendent may vote as member of governing board of county high schools.  

OPINION  

{*63} We have your letter of the 22nd inst., asking us whether or not the county school 
superintendent has the same right to vote and {*64} may exercise the same privileges 
as other members of the board of directors of the county high school.  

Section 4 of Chapter 57 of the Laws of 1912 provides that the management and 
government of the high schools shall be under the control of the Board of Education or 
school directors of the city or district. Section 5 provides that the county superintendent 
shall be a member of said board. The irresistible conclusion is that the county 
superintendent has the same right to vote upon matters affecting the school as that had 
by other members of the governing board.  


