
 

 

Opinion No. 15-1536  

May 29, 1915  

BY: FRANK W. CLANCY, Attorney General  

TO: Dr. C. J. Amble, Treasurer, Torrance County, Estancia, N. M.  

Redemption of property under delinquent tax sale.  

OPINION  

{*119} Upon my return from a week's absence I find your letter of the 20th inst. with 
regard to redemption of tax sale certificates. Under the strict letter of the law, it would 
seem as though the former owner or a mortgagee is the only person allowed to redeem 
from a tax sale, but in spite of that fact, I am inclined to the opinion and I believe a court 
would hold, that the purchaser of property from the former owner should be considered 
as having acquired all rights with regard to the property which the former owner had, 
and if any such purchaser should come to you offering to redeem from a tax sale, I 
believe that you ought to take his money and give him a certificate of redemption just as 
you would if it were the former owner himself. It would work great practical hardship and 
injustice to take any different course.  


