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Minor child may redeem land sold for taxes within one year after he comes of age.  

OPINION  

{*253} I have this morning received your letter of the 18th inst. in which you say that 
land owned by two minor children was sold for taxes for 1910, and that the purchaser 
has not yet taken a deed, and you ask whether they can redeem from the county 
treasurer or if it will be necessary to bring a suit in equity, referring to Section 5503 of 
the new codification.  

As requested I have telegraphed you that I believe redemption can be made by 
payment to the treasurer, and this is on the assumption that the time limited for 
redemption in Section 5503, which is to be one year after the minor comes of age, has 
not yet expired. The section immediately preceding prescribes the method of ordinary 
redemption by payment to the county treasurer, and taking the two sections together, 
when the second one authorizes {*254} a redemption, we would be referred back to the 
other for the method of redemption. A suit in equity would be necessary only when the 
purchaser has received his deed from the treasurer.  


