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July 20, 1917  

BY: HARRY L. PATTON, Attorney General  

TO: Mr. Robert A. Jones, Silver City, New Mexico.  

Offices of Probate Judge and Deputy County Treasurer Are Compatible.  

OPINION  

I am in receipt of your recent inquiry as to whether or not, under the laws of this State, 
one may hold the offices of Probate Judge and Deputy County Treasurer, Article VII, 
Section 2, of the Constitution, which prescribes the qualifications of persons to hold 
office, does not contain any provision which would prohibit the same person from 
holding both of these offices. The only statutory provision which I have been able to find 
which relates to this subject, appears as Subsection 8, Section 3956, Codification of 
1915, which, in substance, provides that any county, precinct, district, city, town or 
village office, shall become vacant by an officer accepting and undertaking to discharge 
the duties of another incompatible office. The question to be determined is as to 
whether or not the offices of Probate Judge and Deputy County Treasurer are 
incompatible. After making some investigation upon this subject, I am of the opinion that 
there is no incompatibility in the positions, and that the same person may lawfully hold 
both positions or offices.  


