
 

 

Opinion No. 19-2418  

October 20, 1919  

BY: O. O. ASKREN, Attorney General  

TO: Mr. L. C. Lusk, Las Cruces, New Mexico.  

Jurisdiction of Notaries in Counties Other Than Those in Which They Reside.  

OPINION  

In reply to your letter of October 29th, concerning the powers of notaries public to take 
acknowledgements in counties other than that in which they reside, I advise that section 
3924, the 1915 Code, would indicate that a notary public would have the power and 
authority anywhere in the state to take acknowledgments; however, section 3943 
indicates that he should only take acknowledgments in such counties where his bond, 
commission and oath of office have been filed in the office of the county clerk.  

Therefore, I am of the opinion that if a notary public resides in a county and has his 
bond, commission and oath of office filed in such county, he may not take 
acknowledgment in other counties until he causes his bond, commission and oath of 
office to be filed in the office of the county clerk of such other county.  


