
 

 

Opinion No. 20-2491  

February 24, 1920  

BY: O. O. ASKREN, Attorney General  

TO: Mr. John L. Moore, Columbus, New Mexico.  

Questions of Residence in Connection with Right of Suffrage.  

OPINION  

In reply to your letter of February 21st, advise that soldiers who have actually 
maintained their residences within the State of New Mexico, claiming this as their home 
for the period of one year next preceding the election, ninety days within the county, and 
thirty days within the precinct where they offer to vote, are entitled to vote; but mere 
transient persons or soldiers who have been located at such army camp temporarily are 
not entitled to vote, and the above applies only to actual bona fide residents of 
Columbus.  


