
 

 

Opinion No. 21-2924  

April 25, 1921  

BY: A. M. EDWARDS, Assistant Attorney General  

TO: Mr. Edmund R. French, Justice of the Peace, Gallup, New Mexico.  

Constables May Serve Writs of Garnishment and Attachment Issued By Justice of 
the Peace.  

OPINION  

{*47} This office is in receipt of your letter of April 18th asking for an opinion on the legal 
capacity of a Constable to serve Writs of Garnishment and Writs of Attachment issued 
out of Justice of the Peace Courts.  

Sections 3182 and 3183 of the 1915 Compilation provide that all process issued out of 
Justice of the Peace Courts shall be directed to the Sheriff or any Constable of the 
proper county and may be executed by either the Sheriff or Constable of the county in 
which the action is commenced. Section 3184 recites that the first process in an 
ordinary suit shall be a summons. Section 2552 provides that in the service of Writs of 
Garnishment, such writs and other process shall be served by the proper officer serving 
the summons when the writ is issued out of the Court of a Justice of the Peace.  

While there does not seem to be any specific mention made in Article 6 of Chapter 65 of 
the 1915 Compilation as to how Writs of Attachment out of Justice Courts shall be 
served, it is our opinion the Constable has the right to make such service.  


