
 

 

Opinion No. 21-3029  

July 6, 1921  

BY: HARRY S. BOWMAN, Attorney General  

TO: Mr. A. Letcher, Tucumcari, New Mexico.  

Operating Game of Chance for Charitable Purposes Violation of Gambling Law.  

OPINION  

{*72} In reply to your letter of the 19th of June asking if it would be legal for you to 
operate a wheel in your candy store, a percentage of the receipts from which are to be 
paid over to the Catholic school in Tucumcari, I would say:  

You do not state the method of operating the wheel or what class of device it is, but I 
would assume, from my knowledge of such things, that it is a gambling device and, 
therefore, that the operation is prohibited by the Gambling Act.  

{*73} If the persons playing the wheel are to receive a thing of value if they win, then the 
device is a gambling machine and cannot be legally operated, as it is in violation of the 
provisions of Section 1 of Chapter 86, Laws 1921.  


