
 

 

Opinion No. 22-3315  

March 7, 1922  

BY: HARRY S. BOWMAN, Attorney General  

TO: M. A. Gallegos, Sheriff, Rio Arriba County, Tierra Amarilla, New Mexico.  

Fees Collected for Service Process Delinquent Tax Cases Must Be Paid Into 
County Treasury.  

OPINION  

{*132} In reply to your letter of March 2nd, stating that you are collecting fees in the sum 
of $ 1.50 for making service and return in the cases against delinquent taxpayers where 
summons has been served by yourself and your deputies upon the delinquent 
taxpayers, and asking if these fees should not be paid to the deputy who makes the 
service, I desire to advise you.  

Section 6, Chapter 12, Laws 1915, provides that no county officer shall accept or 
receive to his own use or for or on account of any deputy or deputies, clerk or clerks, 
appointed by him or employed in his office, or for or on account of the expense incurred 
by him or by any such deputy or deputies, clerk or clerks, or for or on account of his 
office, any salary, compensation, allowance, fees or emoluments in any form 
whatsoever other than by that act allowed.  

From the foregoing it is clear that deputy sheriffs who are county officers may not be 
paid fees for making service of summons or return thereof in any case whatsoever.  


