
 

 

Opinion No. 22-3528  

July 15, 1922  

BY: HARRY S. BOWMAN, Attorney General  

TO: Hon. J. B. Read, State Bank Examiner, Santa Fe, New Mexico.  

Banks Must Carry Reserves Against Trust Fund Deposits.  

OPINION  

{*169} In reply to your letter of even date asking for my opinion as to the necessity for 
state banks to carry reserves against trust funds, and if the answer is in the affirmative 
the percentage of the reserve which should be carried against them, I wish to advise:  

In my opinion the provisions of Section 14, Chapter 120, Laws of 1919, require state 
banks to carry a reserve against trust funds. If the said trust funds are deposited as 
"demand deposits," the reserve for such deposits must equal 12 per cent. thereof. If the 
deposits are placed as time deposits, such as savings accounts or certificates of 
deposit, or similar classes of deposits, the reserve to be maintained against such 
deposits is 8 per cent thereof.  


