
 

 

Opinion No. 23-3700  

May 3, 1923  

BY: JOHN W. ARMSTRONG, Assistant Attorney General  

TO: Requested by: Mrs. Grace B. Melaven, State Game & Fish Warden, Santa Fe, New 
Mexico.  

Fifty Trout May be Taken in One Day Provided They do Not Exceed Ten Pounds in 
Weight.  

OPINION  

{*50} Your query, in effect, is: What is the limit of trout which may be taken by one 
person in any day?  

Said Section 6 provides that the right given by this Act to take fish is limited to fifty trout, 
or ten pounds of trout and one trout, no trout less than six inches in length.  

{*51} According to our view, one trout, regardless of weight, in addition to the ten 
pounds, may be taken. This is the limit, however, which may be taken regardless of any 
consideration of number. Of course, fifty trout may be so taken provided they do not 
exceed the 10-lb. limit.  


