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County Officer Having Served Two Consecutive Terms in Either the Same or Two 
Different Offices is not Eligible to Hold any County Office for a Period of Two 
Years Thereafter.  

OPINION  

{*106} Inquiry is made as follows:  

"Please advise me whether or not a County Official can succeed himself, who has prior 
to his election to his present office, held another office in the same County for one term. 
In other words, can a person now holding a County office succeed himself when as a 
matter of fact the same official held another office within the same county for the years 
1921-22."  

The identical question asked was answered by former Attorney General Bowman on 
March 23, 1921, in an opinion to the Governor. He quoted the constitutional provision -- 
Section 2 of Article 10 -- as follows:  

"All county officers shall be elected for a term of two years, and after having served two 
consecutive terms, shall be ineligible to hold any county office for two years thereafter."  

and then said:  

"In my opinion, after having served two consecutive terms in either the same or two 
different offices, a person is not eligible to hold any county office for a period of two 
years."  

In the case under consideration then a person had served a term as County 
Commissioner, and a subsequent term as Sheriff, and was seeking another County 
office by appointment.  

I agree with the opinion of the former Attorney General and, although there is no judicial 
authority to be found on the question, I think the wording and intention of the 
constitutional provision is plain and clear and has the necessary effect of excluding a 
person from a third term in county office, even though the two prior terms were in 
different offices.  


