
 

 

Opinion No. 38-1915  

March 18, 1938  

BY: FRANK H. PATTON, Attorney General,  

TO: Mr. G. M. Brass, Jr. Member, City Council Socorro, New Mexico  

{*223} In answer to your letter of March 17th upon the right of students at the School of 
Mines to vote in your coming city election, wish to advise that Section 4, Article VIII of 
the State Constitution reads as follows:  

"No person shall be deemed to have acquired or lost residence by reason of his 
presence or absence while employed in the service of the United States or of the State, 
nor while a student in any school."  

You can see, under the above, that unless there has been a change of residence by the 
student that such student would, of course, not be qualified to vote merely by reason of 
his temporary attendance at some state institution.  

However, residence is largely a matter of intention and individual cases, of course, must 
be considered.  


