
 

 

Opinion No. 42-4050  

March 20, 1942  

BY: EDWARD P. CHASE, Attorney General  

TO: Mr. C. R. Sebastian State Comptroller Santa Fe, New Mexico  

{*172} In your letter dated March 17, 1942, you enclose a warrant numbered 536, 
issued by the Board of Education, Sandoval County, to Bernalillo Merchantile Company 
in the sum of $ 270.24 for supplies purchased by the County Board of Education and to 
be charged to the Administrative Fund of the present fiscal year, said warrant being 
supported by Voucher 166.  

You state that the County Superintendent, as Secretary of the County Board of 
Education, refuses to attest to the signature of the president of the Board. The warrant 
shows on its face to be signed by the president and attested by three (3) board 
members. You inquire whether a warrant issued in this manner is legal.  

Under Section 120-618, 1929 Compilation, it is provided in part as follows:  

"All school funds to the credit of any district shall be kept by the county treasurer and 
withdrawn only by warrant or voucher of the proper board of education, as and when the 
expense matures."  

No provision is made for the manner of signing and countersigning a warrant by a 
school board, but the only requirement is that such warrant or voucher be issued by 
order of the board of education. The ordinary manner of executing warrants, as shown 
by the warrant itself, is signature by the president of the Board of Education, attested by 
the secretary. However, in the absence of express legislative direction as to the manner 
of signature, any signature that shows the majority of the Board has concurred in the 
order for the issuance of the warrant will be sufficient to make the warrant legal.  

In 56 C. J., Section 675, page 563, we find this language:  

"The warrant or order must be drawn in the form prescribed by statute, upon or to the 
proper board or officer, signed and countersigned as required; but it need not bear a 
seal, unless the statute so requires."  

In the case of Asbill vs. Martin, 84 S Car. 274, 66 S. E. 297, the Court held that when 
payment of a warrant is authorized by the board of education, failure of the 
superintendent to attest the warrant does not render the same void when the warrant is 
signed by the president of the board and a majority of the members".  

It is to be noted that the law expressly provides the persons who are to sign county 
warrants. Under Section 33-4237, 1929 Compilation, such warrants are required to be 



 

 

signed by the chairman of the board of county commissioners and attested by the 
county clerk.  

However, in the absence of such express direction by the legislature as to the manner 
of signature, I am of the opinion that a warrant may be signed by the president and 
attested by a majority of the members of the county board of education, and that such 
warrant is valid regardless of the fact that it is not attested by the secretary and does not 
bear the seal of the County Board.  

By C. C. McCULLOH,  

Asst. Atty. General  


