
 

 

Opinion No. 43-4340  

July 21, 1943  

BY: EDWARD P. CHASE, Attorney General  

TO: Dorothy W. Miller, Secretary, State Board of Cosmetologists, 209 First National 
Bank Building, Albuquerque, New Mexico  

In your letter dated July 20, 1943, you inquire whether a Junior Operator's License may 
be issued to a student 16 years of age who has graduated from a school of beauty 
culture in this State.  

Section 51-2003 of the 1941 Compilation, under subsection (d), provides that any 
person shall be qualified to receive a certificate to practice as a junior operator who 
meets the requirements of subsection (a), etc., and who has successfully completed a 
course of study in a recognized cosmetology school. Subsection (a) requires the person 
to be at least 18 years of age. In view of this requirement the Board has no authority to 
issue a Junior Operator's License to anyone who has not reached the age of 18 years.  

By C. C. McCULLOH  

First Asst. Atty Gen.  


